Bundmaterialer

I bunden af hønsehuset skal udlægges et materiale som let kan fejes sammen og skovles væk igen ved rengøring. Det kan være spåner, sand eller min favorit; hampestrøelse. Hampestrøelsen suger al fugt og binder ammoniak fra gødningen så det ikke lugter. Når jeg har rengjort hønsehuset ligger jeg hampeflisen med hønsegødning ud i min have hvor det hurtigt går i forrådnelse og omsættes af orme og jordbakterier. Derefter er alle de gode næringsstoffer i gødningen tilgængelige for mine roser og grøntsagerne i min urtehave.

 

Hampstrøelse

Hampstrøelse

 

I hønsegården er det en god idé at strø sand eller fint grus. Både fordi hønsene elsker at støvbade i sandet, men også fordi hønsene har brug for små sten til kråsen. Hvis ikke hønsene har adgang til grus, sand eller jord hvor de kan finde små sten, er det nødvendigt at stille en skål med kråsesten ind til hønsene. Uden kråsesten kan høns ikke fordøje deres foder og får i stedet sur kråse.

 

I både hønsehus og hønsegård strør jeg også Staldren som er et fint kalkbaseret pulver der desinficerer og tørrer hønsenes hus og gård. Staldren fjerner svampesporer, bakterier, utøj og fluer i hønsenes omgivelser.

staldren

Staldren

 

Høns elsker at gå og skrabe i jorden og vende små kviste og strå. Finder de en stor bunke tørre strå laver de en lille fordybning, -en rede, og lægger deres æg dér.

 

Halmballe

Halmballe

Derfor er en god portion halm eller hø godt til at aktivere hønsene. Mine høns får derfor hver dag en ny tot halm og hø til at underholde sig med.

Jeg giver mine høns rigtig godt hø. Så kan hønsene nemlig finde frø og grønne dele som de æder med stort velbehag. Det er med til at give æggene den gode smag sammenlignet med supermarkedernes ”industri”æg.

INFORMATIONER

Butik
Stærkendevej 137
4000 Roskilde

Telefon
22 366 665

Hjemmeside
dyreriget.dk

 

FIND VEJ

FØLG OS PÅ FACEBOOK