Drikkeautomater

Høns skal altid have adgang til rent vand men fordi høns instinktivt roder og skraber i jorden, vil en flad åben beholder hurtigt blive fyldt op med skidt. I stedet kan man med fordel bruge en drikkeautomat som har en smal vandrende og kan ophænges eller stilles på stativ 15-20 cm over gulvet. Så kommer vandet væk fra gulvet og hønsene kan ikke så let svine vandet til.

Starter man sit hønsehold med helt små kyllinger er det vigtigt at drikkeautomaten er sænket ned så de kan nå vandet. Drikkeautomater til kyllinger skal have en smal rende. Ellers vil kyllingerne gå op i vandet og blive våde. En våd kylling afkøles meget hurtigt og dør af det.

Den rigtige størrelse finder man ved at regne med min. 300 ml vand pr. høne pr. dag.

 

drikkeautomat

Drikkeautomat

 

Om vinteren i frostperioder kræves ofte ekstra arbejde for at sørge for vand til hønsene. Og vand er især vigtig for æglæggende høns. Hvis de tørster stopper de med at lægge æg.

De senere år er der imidlertid kommet smarte varmeplader og varmekabler på markedet som med et meget lavt strømforbrug holder vandet flydende i frostvejr. Vandautomaten stilles simpelthen på pladen og pladen tilsluttes strøm, eller man kan lægge et varmekabel ned i vandautomaten.

Herunder kan du se en film hvor jeg tester varmekablet ned til -10°C.

 

 

Varmeplade

Varmeplade

INFORMATIONER

Butik
Stærkendevej 137
4000 Roskilde

Telefon
22 366 665

Hjemmeside
dyreriget.dk

 

FIND VEJ

FØLG OS PÅ FACEBOOK