Foderautomater

Høns vil instinktivt skrabe i deres foder. For at undgå at foderet spredes til alle sider er det derfor en fordel at benytte en foderautomat der er indrettet til at holde på foderet. Bemærk de tværgående lameller i understående foderautomat som forhindrer hønsene i at skrabe foderet ud af automaten.

I min butik og i min webbutik kan du se forskellige modeller og størrelser.

Foderautomaterne fås i flere størrelser. Derfor kan man vælge en som passer til hønseflokken. Også på en sådan måde at man kan fodre til flere dage på én gang. Du skal regne med et foderforbrug på ca. 125 g foder pr. høne pr. dag.

Foderautomat m/Lameller

Små kyllinger lever af et andet foder end voksne høns. Det er derfor vigtigt at sikre at de voksne høns ikke spiser kyllingernes foder og det kan man med specielle foderender til kyllinger. Bemærk på billedet herunder hvordan tremmeafstanden er lille på nogle af foderrenderne. Det sikrer at kun kyllingerne kan nå foderet.

Foskellige størrelser af foderrender

Ved store hønseflokke kan det være en fordel med flere fodersteder og god afstand i mellem dem. Det sikrer at også de svage høns i flokken kan komme til truget så at sige. Derfor kan det være en fordel at placere nogle foderautomater udendørs. Til det formål har man lavet foderautomater hvor foderet er skærmet mod regn.

Fodersilo m/regnhat

Galvaniseret fodersilo

En speciel type foderautomater er indrettet så en klap åbner op for foderet når hønen går hen til foderautomaten. Det sikrer at kun hønen får adgang til foderet, og skadedyr ikke kan komme til foderet.

Foderautomat som selv kan åbne (Rottesikker)

INFORMATIONER

Butik
Stærkendevej 137
4000 Roskilde

Telefon
22 366 665

Hjemmeside
dyreriget.dk

 

FIND VEJ

FØLG OS PÅ FACEBOOK