Jeg skal købe høns

Nu er det tid til at finde hønsene. Men hvilken slags skal det være? For at finde svaret kan det være en god idé først at se på de ønsker du har til dine høns.  Skal de være rolige, gode æglæggere, gode kyllingemødre, nøjsomme, trives på begrænset plads, hårdføre osv. osv.

 

Der findes nemlig utallige hønseracer med hver deres egenskaber og alle racerne findes i en mængde forskellige farver og tegninger. Derfor er det muligt at finde netop den hønserace som passer til dine ønsker. Jeg har herunder lavet en lille guide, hvor jeg beskriver nogle af de hønseracer jeg kender rigtig godt, og som varmt kan anbefales. Bemærk at DyreRiget ikke forhandler alle nedenstående racer, men kik under http://dyreriget.dk/hoens-og-kyllinger-til-salg-6/ for de racer jeg har til salg netop nu.

 

Brun Lohmann - Den bedste æglægger

Brun Lohmann hønen er klart en af de bedste æglæggere man kan få. Det er en hybrid høne, hvilket vil sige at man har krydset to rene Lohmann stammer og hos afkommet derved opnået den helt rigtige sammensætning af gener for at få mange æg, -rigtig mange æg.

Hønsene er mellemstore og kan med god fodring lægge op til 315 æg årligt. Brun Lohmann er en rolig og tillidsfuld høne over for mennesker men kan godt have en tendens til at være lidt hård mod andre hønseracer. Hønen har en tæt og smuk rødbrun fjerdragt med lidt hvide fjer i, mens hanen er hvid med lidt brune fjer i. -en køn fugl.

Brun Lohmann starter som alle racer med at lægge små æg, men opnår meget hurtigt den fulde størrelse på ægget. Æggene er derefter store og brune. Der er ikke meget kød på denne hybridhøne og man får derfor ikke meget ud af slagte den. Brun Lohmann bliver sjældent skruk, dvs. den har ikke tendens til at lægge sig og ruge på sine æg. Brun Lohmann er derfor det oplagte valg, hvis man ønsker en god økonomi i sit hønsehold for man får mange æg fra denne flittige høne.

  1. Kæmper – Mellem – Dværg

Mange racer findes i både en stor og lille form, og der er virkelig stor forskel fra den største til den mindste. Et godt eksempel er racen Brahma der som kæmpe vejer op til 5 kg, mens den tilsvarende dværg vejer blot 1 kg. Det er således muligt at finde en race til en hver hønsegård uanset størrelse.

Brahma - Op til 5 kg.

Dværg - Blot 1 kg.

Ref: By Hansige - Eget arbejde, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6551238:

Selvom dværgen altså kun vejer 1/5 af kæmpen, er dens æg ikke tilsvarende mindre. Dværghønseæg vejer generelt ca. 1/2 af et almindeligt hønseæg.

Kun ca. 50% forskel på æggene.

 

INFORMATIONER

Butik
Stærkendevej 137
4000 Roskilde

Telefon
22 366 665

Hjemmeside
dyreriget.dk

 

FIND VEJ

FØLG OS PÅ FACEBOOK